LADA heeft er voor gekozen het advies van de informateur te volgen en met Senioren Hollands Kroon, VVD en CDA te gaan onderhandelen. Een bewuste keuze. Na de grote verkiezingswinst heeft LADA verantwoordelijkheid genomen om mee te bouwen aan Hollands Kroon. De afgelopen periode is in de oppositie niets bereikt en in die situatie wilde LADA niet weer terecht komen.
Hoewel LADA en SHK de grote winnaars waren van de verkiezingen, vertegenwoordigen VVD en CDA met negen zetels nog steeds 30% van de kiezers. Een hoeveelheid burgers die je niet zomaar aan de kant zet.
Inzet van de onderhandelingen was om een aantal speerpunten uit het programma binnen te halen. Dat is in deze coalitie gelukt. LADA heeft met burgerparticipatie, accommodatiebeleid en onderwijs drie essentiële portefeuilles waarin de komende vier jaar aan gewerkt gaat worden om doelstellingen uit ons programma te verwezenlijken.
LADA is van mening dat in een bestuurlijk moeilijke tijd een stabiele coalitie, die een ruim aantal kiezers vertegenwoordigt, is ontstaan en ziet de toekomst met vertrouwen tegemoet.