Het rapport dat de Toetsingskamer op verzoek van een aantal gemeenteraadsfracties door een extern bureau heeft laten uitvoeren is vandaag aangeboden aan de gemeenteraad. LADA is van oordeel dat het rapport z.s.m. openbaar gemaakt moet worden. Het rapport heeft een begeleidende brief van de Toetsingskamer.

De opdracht was het gevolg van aanhoudende berichten in de media over declaraties en vergoedingen van burgemeester Nawijn. Het gaat daarbij om reis- en verblijfskosten en verhuis- en inrichtingskosten. Het onderzoek is correct uitgevoerd. De bevindingen in het rapport wijzen uit dat de burgemeester rechtmatig heeft gehandeld. LADA onderschrijft deze bevindingen.

Het rapport doet ook een aantal conclusies en aanbevelingen. We benoemen ze en voorzien ze van commentaar, klik hier en lees verder